Advocaten gespecialiseerd in familiezaken

Een goede advocaat vinden

Advocaat gespecialiseerd in echtscheidingen

Alle advocaten in Nederland zijn verplicht lid van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Er is wet- en regelgeving om te zorgen dat advocaten aan allerlei vereisten voldoen. Bijvoorbeeld dat zij verzekerd moeten zijn tegen aansprakelijkheid, maar ook kwaliteitseisen. Advocaten moeten bijvoorbeeld verplicht ieder jaar opleidingspunten halen. Doel daarvan is dat zij hun cliënten zo goed en deskundig mogelijk kunnen bijstaan.

Op de website van de NOvA kunt u alle advocaten zoeken op naam, plaats of trefwoord.

Welke advocaat voor uw zaak een goede advocaat is, is met name afhankelijk van het soort zaak dat u hebt. Maar het kan voor u ook van belang zijn of de advocaat uw zaak kan behandelen op basis van gefinancierde rechtsbijstand (een toevoeging, soms ook pro deo genoemd). Gaat u bijvoorbeeld scheiden of bent u betrokken in een gerechtelijke procedure over alimentatie, dan is een advocaat verplicht. U hebt dan waarschijnlijk het liefste een advocaat die gespecialiseerd is in dat soort zaken. Maar hoe weet u of een advocaat dat is?

Gaat u gebruik maken van gefinancierde rechtsbijstand, dan heeft de overheid voor u geregeld dat alleen een advocaat die personen- en familierecht als specialisme heeft een toevoeging voor u kan krijgen. Gaat u de advocaat zelf betalen, dan kunt u de advocaat natuurlijk vragen of hij/zij gespecialiseerd is in uw soort zaak. Het handigste is om dat te doen voordat u een afspraak maakt. U kunt ook vragen of de advocaat lid is van een door de NOvA erkende specialisatievereniging.

 
Lijst van gespecialiseerde advocaten

Hieronder ziet u een lijst met een aantal advocaten die gespecialiseerd zijn op het gebied van personen- en familierecht. Ze staan als gespecialiseerd op dit gebied ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand of zijn lid van een door de NOvA erkende specialisatievereniging. Bij iedere advocaat staat vermeld of het bij de advocaat mogelijk is om uw zaak te laten behandelen op basis van een toevoeging (gefinancierde rechtsbijstand, soms pro deo genoemd).

Advocaat Adres Contactgegevens       Toevoeging
mw. mr. G.I.H. Schulte
Advocatenkantoor Schulte
Lex Brandstraat 11
1336 CS ALMERE
T 036-5296058
E info@advocatenkantoorschulte.nl
W www.advocatenkantoorschulte.nl
      Ja
mw. mr. D. van Riessen
Advocatenkantoor Van Riessen
Midzwaart 4
1319 CC ALMERE
T 036-5240608
E info@advocaatvanriessen.nl
W www.advocaatvanriessen.nl
      Ja
mw. mr. D.G. Nagel
Advocatenkantoor Nagel
Straat van Florida 15
1334 PA ALMERE
T 036-5218020
E info@advocatenkantoornagel.nl
W www.advocatenkantoornagel.nl
      JaBent u advocaat en staat u nog niet vermeld? Neemt u dan contact met ons op om de mogelijkheden voor vermelding te bespreken.

Deel deze pagina:
Over Adice

Adice.nl geeft informatie over echtscheiding, ouderschapsplan, kinderalimentatie en partneralimentatie. Met de producten Adice Alimentatierekenen en Adice Ouderschapsplan willen wij voorzien in de behoefte van mensen om tegen lage kosten zelf een goede alimentatieberekening en een persoonlijk ouderschapsplan te maken.
Vaak is in familierechtelijke zaken een advocaat nodig.
Een gespecialiseerde advocaat vindt u eenvoudig op de website.

© 2014-2024 Adice.nl | Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy | Contact