Het kinderverhoor

Stap 8: Het kinderverhoor

Kinderverhoor

Wacht het kinderverhoor af - indien van toepassing -

Of u nu op gezamenlijk verzoek of op eenzijdig verzoek gaat scheiden, wanneer er kinderen ouder dan twaalf jaar betrokken zijn in uw zaak, dan worden zij altijd opgeroepen voor een zogenaamd kinderverhoor. Kinderen zijn niet verplicht om daarvan gebruik te maken, het is hun recht om gehoord te worden. Wil een kind niet op de rechtbank gehoord worden, dan mag het er ook voor kiezen om een brief te sturen met daarin zijn of haar verhaal. Bestaat aan beide manieren om een mening te geven geen behoefte, dan is het altijd goed om in ieder geval aan de rechtbank te laten weten dat daar geen behoefte aan is en geen gebruik wordt gemaakt van het recht om gehoord te worden. Bijvoorbeeld kan worden geschreven: 'Ik vind het niet nodig om gehoord te worden en kom daarom niet.' Al dan niet aangevuld met informatie over het eens of oneens zijn met de ouders. Bijvoorbeeld: 'Ik ben het eens met wat mijn ouders hebben afgesproken, zij hebben dat met mij besproken.' Uw kind hoeft dus geen lange of ingewikkelde teksten te schrijven. Laat uw kind wel zoveel mogelijk zelf schrijven, zo nodig met behulp van een kinderrechtswinkel.

Wilt u snel scheiden en hebben uw kinderen er geen behoefte aan om gehoord te worden? Dan kunnen kinderen ook voordat zij bericht van de rechtbank krijgen al een briefje sturen. De procedure kan dan vaak sneller verlopen.

ยป Lees stap 9: Wacht de zitting(en) en ontwikkelingen in uw procedure af

Advocaat gespecialiseerd in echstcheidingen

Voor een overzicht van een aantal advocaten gespecialiseerd in echstcheidingen klikt u hier.

Deel deze pagina:
Over Adice

Adice.nl geeft informatie over echtscheiding, ouderschapsplan, kinderalimentatie en partneralimentatie. Met de producten Adice Alimentatierekenen en Adice Ouderschapsplan willen wij voorzien in de behoefte van mensen om tegen lage kosten zelf een goede alimentatieberekening en een persoonlijk ouderschapsplan te maken.
Vaak is in familierechtelijke zaken een advocaat nodig.
Een gespecialiseerde advocaat vindt u eenvoudig op de website.

© 2014-2024 Adice.nl | Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy | Contact