Verweer en verweer tegen zelfstandig verzoek

Stap 6: Verweer en verweer tegen zelfstandig verzoek

Echtscheiding stap 6

Wacht het verweer van de ander af en voer - als de ander een zelfstandig verzoek heeft gedaan - zo nodig verweer tegen zijn/haar zelfstandig verzoek.

Bij betekening van het echtscheidingsverzoek wordt een verweertermijn gegeven. Meestal is die zes weken. Uitstel vragen voor indiening van een verweerschrift is mogelijk.

Verweer tegen de echtscheiding op zich komt bijna nooit voor. In Nederland is de grond voor echtscheiding dat een huwelijk duurzaam ontwricht moet zijn. Het is over het algemeen voldoende om in het verzoek te stellen dat dit zo is. Verweer tegen de echtscheiding zelf heeft dus bijna nooit nut. Verweer tegen de (hoogte van) vaststelling van de alimentatie, de zorgverdeling of de boedelscheiding komt wel heel vaak voor.

Bij het verweer kan ook een zelfstandig verzoek worden gedaan. Bijvoorbeeld als een verzoek is ingediend en daarin nog niets over partneralimentatie staat, kan door middel van een zelfstandig verzoek gevraagd worden om partneralimentatie vast te stellen. Als er een zelfstandig verzoek gedaan wordt, dan krijgt u de gelegenheid om daarop een reactie te geven (verweer tegen zelfstandig verzoek te voeren).

» Lees stap 7: Vraag voorlopige voorzieningen

Advocaat gespecialiseerd in echtscheidingen

Voor een overzicht van een aantal advocaten gespecialiseerd in echtscheidingen klikt u hier.

Deel deze pagina:
Over Adice

Adice.nl geeft informatie over echtscheiding, ouderschapsplan, kinderalimentatie en partneralimentatie. Met de producten Adice Alimentatierekenen en Adice Ouderschapsplan willen wij voorzien in de behoefte van mensen om tegen lage kosten zelf een goede alimentatieberekening en een persoonlijk ouderschapsplan te maken.
Vaak is in familierechtelijke zaken een advocaat nodig.
Een gespecialiseerde advocaat vindt u eenvoudig op de website.

© 2014-2024 Adice.nl | Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy | Contact