Probeer een echtscheiding te voorkomen

Stap 1: Probeer een scheiding te voorkomen, zeker als u kinderen heeft

Echtscheiding stap 1

Ziet u nog enige mogelijkheid om een scheiding te voorkomen, probeert u dan om die mogelijkheid te benutten. Natuurlijk is het niet zo dat u koste wat kost bij elkaar moet blijven, maar uit onderzoek is gebleken dat mensen na een scheiding lang niet altijd gelukkiger zijn. Juist is uit onderzoek van het CBS gebleken dat zij na scheiding gemiddeld minimaal vijf jaar minder gelukkig en tevreden zijn. Voor kinderen is een scheiding ook ingrijpend, terwijl u als ouders ook na een scheiding met elkaar te maken blijft houden. Hebt u samen kinderen, dan bent u dus nooit helemaal van elkaar af.

Soms helpt bijvoorbeeld huwelijkstherapie om problemen op te lossen. Ook als die alleen tot resultaat heeft dat u beter met elkaar kunt blijven praten als ouders, is dat zeer waardevol.

Bespreek dus met uw echtgenoot/echtgenote dat u grote problemen heeft met de situatie en bespreek samen of u wilt proberen daarvoor een oplossing te vinden. Hebt u kinderen? Dan zorgt u er natuurlijk voor dat u dit niet bespreekt waar zij bij zijn.

ยป Lees stap 2: Het doen van de scheidingsmelding

Advocaat gespecialiseerd in echtscheidingen

Voor een overzicht van een aantal advocaten gespecialiseerd in echtscheidingen klikt u hier.

Deel deze pagina:
Over Adice

Adice.nl geeft informatie over echtscheiding, ouderschapsplan, kinderalimentatie en partneralimentatie. Met de producten Adice Alimentatierekenen en Adice Ouderschapsplan willen wij voorzien in de behoefte van mensen om tegen lage kosten zelf een goede alimentatieberekening en een persoonlijk ouderschapsplan te maken.
Vaak is in familierechtelijke zaken een advocaat nodig.
Een gespecialiseerde advocaat vindt u eenvoudig op de website.

© 2014-2024 Adice.nl | Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy | Contact