Echtscheiding inschrijven

Stap 11: Maak de echtscheiding officieel, schrijf hem in bij de gemeente

Echtscheiding inschrijven gemeente

Pas na inschrijving van de echtscheidingsbeschikking is de echtscheiding officieel.

Inschrijving van de echtscheiding in de registers van de burgerlijke stand kan direct na afgifte van de beschikking plaatsvinden, mits u het daar beiden mee eens bent.

Is de ander het er niet mee eens of laat die niets van zich horen, dan moet het verstrijken van de beroepstermijn worden afgewacht. Daarna vraagt de advocaat aan de rechtbank een zogenaamde verklaring van non-√°ppel, waaruit blijkt dat binnen de beroepstermijn geen beroep is ingesteld tegen de echtscheiding. Daarna kan de gemeente waar u gehuwd bent de beschikking inschrijven in de registers van de burgerlijke stand.

Inschrijving van de echtscheiding in de registers van de burgerlijke stand is dus ook mogelijk als er beroep is ingesteld, mits het beroep zich niet richt op de echtscheiding zelf, maar bijvoorbeeld alleen op de alimentatie.

Op de huwelijksakte wordt een zogenaamde 'latere vermelding' gemaakt van de echtscheiding. Als dat is gebeurd krijgt u een kennisgeving van inschrijving van uw echtscheiding. De datum van inschrijving is de datum van uw echtscheiding.

Advocaat gespecialiseerd in echtscheidingen

Voor een overzicht van een aantal advocaten gespecialiseerd in echtscheidingen klikt u hier.

Deel deze pagina:
Over Adice

Adice.nl geeft informatie over echtscheiding, ouderschapsplan, kinderalimentatie en partneralimentatie. Met de producten Adice Alimentatierekenen en Adice Ouderschapsplan willen wij voorzien in de behoefte van mensen om tegen lage kosten zelf een goede alimentatieberekening en een persoonlijk ouderschapsplan te maken.
Vaak is in familierechtelijke zaken een advocaat nodig.
Een gespecialiseerde advocaat vindt u eenvoudig op de website.

© 2014-2024 Adice.nl | Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy | Contact